Book.hu - A legjobb könyvek egy helyen
Ivan gyenyiszovics egy napja

Ivan gyenyiszovics egy napja

A.i. Szolzsenyicin
2 975 forint
15% kedvezmény 3 500 helyett
Sajnáljuk, de a termék
Elfogyott.
Szállítás: nincs információ
Futárszolgálattal
799 Ft 4999 Ft-ig
599 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Pick Pack Pont
390 Ft 4999 Ft-ig
290 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Líra üzletben
0 Ft ártól függetlenül

Az Ivan Gyenyiszovics egy napja az orosz lágerirodalom alapműve, s jelentősége nemcsak abból fakad, hogy sokak számára először adott hírt arról, hogyan szenvednek ártatlan emberek milliói a szovjetunióbeli lágerekben, hanem abból is, hogy Ivan Gyenyiszovics történetén keresztül az író óriási művészi erővel tett hitet a humánum alapvető értékei mellett.
A Matrjona háza önéletrajzi kisregény - Oroszország közepén játszódik, egy kis faluban, ahol a különc, sokak által megvetett Matrjona az író számára is példát mutat emberségből.
Az Ego a bolsevik forradalom utáni polgárháború egyik elfeledett epizódját eleveníti fel: főhőse a tambovi parasztlázadás egyik vezetője, aki fogságba esése után szörnyű dilemmával szembesül: vagy a családját pusztítják el, vagy a vallomásával és a bolsevikokkal való együttműködésével ő ítéli halálra harcostársait.
A Fenn és lenn című kisregényben Zsukov marsall meséli el saját életét, harcait, sikereit, Sztálinhoz fűződő bonyolult kapcsolatát és a háború utáni kegyvesztettségét.
A Töréspontokon egy orosz mérnök története, aki minden rendszerben, Sztálin, Hruscsov, Brezsnyev alatt és az új, kapitalista közegben is makacsul teszi a dolgát... Szolzsenyicin kisregényeiben különös izzásban él, lüktet, szenved a XX. századi orosz történelem - minden tragédiájával és az orosz ember legyőzhetetlen élni akarásával.
Rákosztály
A.i. Szolzsenyicin
15% kedvezmény
3 990 helyett:
3 391 forint

Ivan gyenyiszovics egy napja - Helikon zsebkönyvek 62.
15% kedvezmény
999 helyett:
849 forint

a kosár tartalma:
A kosár üres
Ajándéktippek
További ajánlataink
Kövesse velünk a szerzők születésnapját
Lewis Carroll
189 éve született
Lewis Carroll

Angol író, költő, matematikus, anglikán pap és fényképész
 
Értesüljön az akcióinkról

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesüljön a legnagyobb kedvezményekről, az aktualitásokról és a könyvvilág legfrissebb eseményeiről.