Book.hu - A legjobb könyvek egy helyen
A 100 legjobb kenyérféle

A 100 legjobb kenyérféle

Bártfai László, Mózes István Miklós
183 forint
20% kedvezmény 229 helyett
Szállítás: 2-4 munkanap
Futárszolgálattal
799 Ft 4999 Ft-ig
599 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Pick Pack Pont
390 Ft 4999 Ft-ig
290 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Líra üzletben
0 Ft ártól függetlenül
`Mindennapi kenyerünket add meg nekünk...` -- hangzanak fel százmilliók ajakán nap mint nap az ősi ima szavai. Mert a kenyér -- élet. A legtöbb kultúrában ősidőktől fogva különös (sőt vallásos) tisztelet övezi a kenyeret. Valószínű, hogy az őskori emberek eleinte az éretlen, még tejes, édes vadgabona- szemeket kicsipegették a kalászból, és ezzel egészítették ki élelmüket. Az érett gabonaszemek már hosszabban tárolhatók, így ezeket tarisznyába kötve a vadászok magukkal vihették az útra élelemként, a sikeres vadászatig. A gabonaszemeket összerágva fogyasztották. A törzs helyben maradó tagjait (asszonyok, gyerekek, idősek, sérültek) sokszor csak a rágással aprított és a nyál amiláz enzimjével emészthetővé tett gabonakása tartotta életben. A fáradságos és időigényes rágást idővel felváltotta az az egyszerű eljárás, hogy az összetört, szétzúzott gabonaszemeket vízzel keverték, és az így nyert kását némi pihentetés után fogyasztották. Az ősi kenyér szó
eredetileg ezt a nyállal vagy vízzel készített kását jelentette. Ebből az ősi kásából született a sör
(folyékony kenyér!) is: a rágással vagy vízzel készített, jól megerjedt kásából kesernyés, alkoholtartalmú ital készíthető.
A 100 legjobb sajtos finomság
Bártfai László, Mózes István Miklós
20% kedvezmény
229 helyett:
183 forint

a kosár tartalma:
A kosár üres
Ajándéktippek
Kategóriák
További ajánlataink
Értesüljön az akcióinkról

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesüljön a legnagyobb kedvezményekről, az aktualitásokról és a könyvvilág legfrissebb eseményeiről.