Book.hu - A legjobb könyvek egy helyen
Lábjegyzetek platónhoz: a polisz

Lábjegyzetek platónhoz: a polisz

Laczkó Sándor Szerk.
2 125 forint
15% kedvezmény 2 500 helyett
Szállítás: 2-6 munkanap
Futárszolgálattal
1199 Ft 4999 Ft-ig
899 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Pick Pack Pont
1099 Ft 4999 Ft-ig
799 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Líra üzletben
0 Ft ártól függetlenül
A poliszra, mint kitüntetett helyre és létmódra gondolunk, amely egy politikai, vallási, kulturális, gazdasági és erkölcsi közösség együttélésének a tere. A polisz a benne élő polgárok számára az élet keretfeltételeit biztosító, védelmet és biztonságot szavatoló képződmény. Mint politikai entitás, az egyén és a közösség szoros kapcsolatát jeleníti meg, s megszabja társadalmi létezés kereteit.

Tanulmánykötetünkben 'a polisz', (megapolisz), mint lokális és globális politikai, vallási, kulturális, gazdasági és erkölcsi közösség problémavilága képezi reflexióink tárgyát. Mint ahogyan a Lábjegyzetek Platónhoz című könyv!sorozat eddigi kötetei esetében is tettük, mindössze 'lábjegyzeteket' kívánunk fűzni a meglehetősen régi keltezésű 'jelenség(ek)hez' és problémákhoz.

A Lábjegyzetek Platónhoz című konferencia- és könyvsorozat elindítását a fogalmak és problémák tisztázásának az igénye vezérelte. Olyan fogalmakat és problémákat igyekeztünk és igyekszünk megvizsgálni és 'lábjegyzetelni', amelyek első, mond!hatni klasszi!kus megfogalmazásai az antikvitásban és/vagy egyenesen Platónnál gyöke!rez!nek, de amely fogalmak és problémák ma is jelen vannak életünkben és gondolkodásunkban, így a róluk szóló diskurzusok nem értek, nem is érhet!tek véget.
Az identitás
Laczkó Sándor Szerk.
15% kedvezmény
3 000 helyett:
2 550 forint

a kosár tartalma:
A kosár üres
Ajándéktippek
További ajánlataink
Kövesse velünk a szerzők születésnapját
Mahatma Gandhi
153 éve született
Mahatma Gandhi

Jogász, politikus, spirituális vezető
 
Értesüljön az akcióinkról

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesüljön a legnagyobb kedvezményekről, az aktualitásokról és a könyvvilág legfrissebb eseményeiről.