Book.hu - A legjobb könyvek egy helyen
Igazi nevek

Igazi nevek

Szijj Ferenc
2 159 forint
20% kedvezmény 2 699 helyett
Szállítás: 2-6 munkanap
Futárszolgálattal
1199 Ft 4999 Ft-ig
899 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Pick Pack Pont
1099 Ft 4999 Ft-ig
799 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Líra üzletben
0 Ft ártól függetlenül„Az életrajzi elemeket szokatlan képekkel és érzelemkifejező hangalakzatokkal tagoló hosszúvers arról szól, hogyan lesz az önmaga helyét kereső, írói ambíciójú szakmunkásból alkotó művész – Kassákból KASSÁK.”
Klasszikus művekről, úgymint Katona József Bánk bánjáról, A ló meghal a madarak kirepülnek című Kassák-versről, illetve a Krasznahorkai-regény nyomán készült Tarr Béla-filmről esszé és műbírálat, tanulmánykötetről szóló recenzió, továbbá Kiss Tibor Noé tárcanovellája, Géczi János prózája, Grecsó Krisztián televíziós újévi köszöntőket tematizáló írása az irodalmi hetilap legújabb, 2020/02. számában.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Egy költő haljon meg a hazájáért? Mint Petőfi?” – Szijj Ferenc verse.
Szijj Ferenc új verseskötetében a szerző a képzőművészeti alkotások inspirálta szövegek mellett egy-egy kommentárt is elhelyezett ismert költők életművéhez. Így válik az Igazi nevek-univerzum részévé Tandori Dezső, Petőfi Sándor és Radnóti Miklós alakja, utóbbinak pedig talán legnépszerűbb, egyszersmind legproblematikusabb verse, a Nem tudhatom... Jóllehet, Szijj kommentárja kevés kapcsolatot tart formai és tartalmi szempontból a lírához fűződő előzetes elképzeléseinkkel, ebből a többműfajú és -műnemű, de leginkább az esszé és a tárcanovella határán mozgó, mégis versbe tördelt szövegből ráláthatunk egy nemzet közösségének és a privát világészlelések különös esztétikájára, hamisítatlanul Szijj Ferenc jellegű gondolatainak szintézisére, mely ezúttal az alkotói hitvallás fajsúlyos témáját járja körül.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>
Zöldség anna és a beszélő póniló
20% kedvezmény
2 250 helyett:
1 800 forint

Agyag és kátrány - Fényleírás
20% kedvezmény
2 490 helyett:
1 992 forint

Növényolimpia - Ükh 2017
20% kedvezmény
3 699 helyett:
2 959 forint

a kosár tartalma:
A kosár üres
Ajándéktippek
További ajánlataink
Értesüljön az akcióinkról

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesüljön a legnagyobb kedvezményekről, az aktualitásokról és a könyvvilág legfrissebb eseményeiről.