Book.hu - A legjobb könyvek egy helyen
Hírös ötvenhat

Hírös ötvenhat

Benczúr Csaba
2 240 forint
20% kedvezmény 2 800 helyett
Szállítás: 2-6 munkanap
Futárszolgálattal
1199 Ft 4999 Ft-ig
899 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Pick Pack Pont
1099 Ft 4999 Ft-ig
799 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Líra üzletben
0 Ft ártól függetlenül
A szerző hetedik regénye Kecskemét históriájának legfényesebb pillanatait mutatja be. A történelem azon mozzanatait, amelyek kapcsán a "hírös város" bekerült a világsajtóba. A visszaemlékezéseken, katonai jelentéseken alapuló, sőt egykor titkosított CIA-jelentést is felhasználó kisregény fiktív és valóságos személyek cselekedetein keresztül ábrázolja dicsőséges forradalmunk helyi eseményeit, kitekintve néhány környező település sorsfordító, olykor szívszorító történéseire.
A kecskeméti Benczúr Csaba több szemszögből vizsgálja a tisztázott s máig tisztázatlan kérdéseket. Szemtanúkkal, a hatalom oldalán állókkal és áldozatokkal folytatott beszélgetések során törekedett minél közelebb jutni 1956 igazságához, ragyogásához és a sötétségéhez. Korábbi művéhez, a Hírös holokauszthoz hasonlóan a Hírös ötvenhat is forrásértékkel bíró alkotás, műfajában történészi módszereket és irodalmi elemeket egyaránt felhasználó munka, a forradalom kecskeméti eseményeit elsőként bemutató regény.
Menekülés
Benczúr Csaba
20% kedvezmény
2 300 helyett:
1 840 forint

a kosár tartalma:
A kosár üres
Ajándéktippek
További ajánlataink
Kövesse velünk a szerzők születésnapját
Kibédi Varga Áron
Ma ünnepli 93. születésnapját
Kibédi Varga Áron

Magyar származású hollandiai költő, irodalomtörténész
 
Értesüljön az akcióinkról

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesüljön a legnagyobb kedvezményekről, az aktualitásokról és a könyvvilág legfrissebb eseményeiről.