Book.hu - A legjobb könyvek egy helyen
A valóság erejével

A valóság erejével

Csernok Attila
2 560 forint
20% kedvezmény 3 200 helyett
Szállítás: 2-6 munkanap
Futárszolgálattal
1199 Ft 4999 Ft-ig
899 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Pick Pack Pont
1099 Ft 4999 Ft-ig
799 Ft 9999 Ft-ig
0 Ft 10.000 Ft felett
Líra üzletben
0 Ft ártól függetlenül
Csernok Attila előző könyve, A komáromi pontonhíd talányos címe regényes önéletrajzot sejtet, ám a könyv ambíciója ezen messze túllép. A gyökerekre való visszatekintés csak ürügy arra, hogy megossza az olvasóval a magyar haza múltját és jelenét illető súlyos aggodalmait. Mint a rideg tények tisztelője, szerzőnk szépítés és önáltatás nélkül olvasta újra Magyarország utolsó öt évszázadának történetét és olyan következtetésekre jutott, amelyek elütnek a nyilvános közbeszédet (és sajnos, persze a tankönyveket is) mind-máig jellemző pántlikás-kokárdás öndicsőítéstõl, valamint az ahhoz tartozó kurucos önsajnálattól. Nem a magyar függetlenséggel van baja, hanem azokkal, akik azt rosszul szolgálják, s ezzel a nemzet fennmaradását veszélyeztetik. Ritka tulajdonsága az igazságosságra való hajlam: nem mér különböző mércékkel. Csernok Attila e különös műfajú könyvvel a magyarság kollektív önvizsgálatához kívánt hozzájárulni.
(Kende Péter)

A valóság erejével… című kötetben a történet folytatódik.

Ha jól akarod érteni Csernok Attila könyveit, olvasd Tacitust, aki – mint maga írja – harag és részrehajlás nélkül írta a Római Birodalom történelmét. A magaméiról is kibúvók nélkül az igazat, a tőlem idegenről is tárgyilagosan érdemeit, ebben látok elmaradást mindenfajta egykori és minapi állásfoglalásainkban. A politikus, a jogász csűr-csavar, a művész érez, a gazdasági ember pedig botor és önsorsrontó, ha eltekint a tényektől. Csernok Attila számomra ezekkel az így-úgy szándékosan elhallgatott, mikor elfeledett, mikor utána sem járt tényekkel igazolja mindazt, amiről mindeddig nem, vagy egészen mást tudtam – de amit éreztem! Csernokot olvasva arra jutottam, hogy a jó hazafi több száz éves ködösítések, tévtanok és illúziók cáfolata nevében harag és részrehajlás nélkül szereti országát, nemzetét, hiszen az orrunk hegyénél távolabbi jövő érdeke ezt követeli, mégpedig sürgetően. Csernok eleget tesz e felelősségnek, mert olyan múltat – és olyan jelent is! – igazol, ami a holnapokat szolgálja. Vagy rosszabb végkimenetel esetében csak szolgálta volna.
(Verebes István)
A komáromi pontonhíd
Csernok Attila
20% kedvezmény
3 200 helyett:
2 560 forint

Mint patak a sziklák közt
20% kedvezmény
3 200 helyett:
2 560 forint

Történelemóra
Csernok Attila
20% kedvezmény
3 500 helyett:
2 800 forint

Elherdált ország
Csernok Attila
20% kedvezmény
2 500 helyett:
2 000 forint

a kosár tartalma:
A kosár üres
Ajándéktippek
További ajánlataink
Kövesse velünk a szerzők születésnapját
Charles Dickens
211 éve született
Charles Dickens

Angol író, egyesek szerint a viktoriánus kor legnagyobb írója
 
Értesüljön az akcióinkról

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesüljön a legnagyobb kedvezményekről, az aktualitásokról és a könyvvilág legfrissebb eseményeiről.